Vitlycke Museum och Tanums Världsarv

Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecenter i Tanums världsarv – ett område med omkring 600 hällristningsplatser. Här kan du gå med guide, eller vandra fritt mellan hällarna och tolka de unika ristningarna. På museet hittar du kafé, butik och en utställning som är en dramatisk berättelse för hela familjen.

Den mest välbesökta av ristningsplatserna i Tanums världsarvsområde är Vitlyckehällen som ligger 200 meter från Vitlycke museum.
 

Aktiviteter:

Du kan gå på egen hand bland ristningarna, eller ta del i våra guidade turer på svenska och engelska som sker varje dag under sommarsäsongen. Vitlycke museum erbjuder också bokningsbara guidningar och visningar för både stora och små grupper.
I museibyggnaden finns vår utställning som handlar om bronsåldern, hällristningarna och människorna som gjorde dem. I huset finns också vår välsorterade museibutik och Café Bronze. Museet arrangerar olika upplevelser som sommarsolståndsfirande, eldfest, nattvandringar, föreläsningar och mycket mer.

Bakom museet ligger Bronsåldersgården som är basen för museets skolverksamhet och en given del av våra längre guidade visningar. Sommartid pågår här aktiviteter som arkeologiskola, bronsåldersliv, pilbågsskytte och hantverksdemonstrationer.


Kontakt

Vitlycke museum, Vitlycke 2, 457 93 Tanumshede