Udden skulptur 2023

av | 02/06/2023

Dags för årets uppdatering av skulpturparken på Udden i Hunnebostrand!
Vernissageevenemang hålls Lördagen 3 Juni kl 14:00. Årets konstnärer är: Viktor Korneev, Viktor Grachev, Jan Bergh, Ulf Johnsson, Hubert Maier, Lukas Arons och Hans Leutscher.

Sedan 2011 har det före detta stenbrottet i Hunnebostrand använts som utställningsplats. Det är ganska ovanligt att ha en sådan utställningsareal till förfogande. Det är en tillgång som har väckt uppmärksamhet, även utanför över landets gränser.
Viktigt för i år är att internationella konstnärer av världsklass har velat komma tillbaka, och att granit som material är utgångspunkten igen.
Årets utställning passar in och bygger på en övergripande vision som stöds av Sotenäs Kommun: Udden i Hunnebostrand är avsett som kulturell plats.
Genom att utforska gränserna av den fysiska platsen når vi samtidigt de intellektuella gränserna och även en definition av begreppet ’en kulturell plats’.
Vad är den? Hur kan den används? Vem ’äger’ platsen?
Utställningen Udden skulptur 2023 har därmed en funktion för att hålla igång en dialog.
Under de senaste 13 år har utställningsgruppen med stöd av Sotenäs Kommun och bidragsgivare visat en hel rad av stora skulpturer där även havsstranden och berghällarna används. Det historiska stenbrottet vid havet har ju en mycket stor potential som utställningsplats.
Med Udden skulptur 2023 kan en fin tradition fortsättas.

Kontakt:
https://uddenskulptur.se
Hans Leutscher
info@uddenskulptur.se
0046 (0)70 386 22 38